2011. szeptember 29., csütörtök

Újabb sütés/Second baking

Szörnyen nehéz ezeket a hengereket szépen felszeletelni. Öröm az ürömben, hogy a rosszul levágott maradékokból viszont remek, színes, érdekes gyöngyöket lehet gyártani. :)

2011. szeptember 28., szerda

A legújabb Kisbarátom/My newest ClayFriend

Az előzményhez hozzátartozik, hogy már szemezek egy ideje a gyurmával. Első próbálkozásaimat félsikernek nevezném. :)
Némi fejlődés talán látszik, de most, hogy a Tésztamester megérkezett, áttörésre számítok. :) Mindenkinek ajánlom, remek móka ez a gyurmázás. Ja, és végül egyelőre ezeket égettem ki. Eddig. :)

2011. szeptember 26., hétfő

Swarovskiból mindenféle

RAW-kocka és sokadik kísérletem egy egyszerű kis fülire. Egyelőre páratlan, de ez még változik. Lehet, hogy ez a verzió lesz a jó megoldás?

2011. szeptember 21., szerda

Mit mondhatnék?/What could I say?



A fekete-fehér (azaz ezüst) mindig divat. Ahogy a memória karkötő is. A rózsaszín meg... mindig lányos. :)

2011. szeptember 10., szombat

Nem minden történet...

... végződik jól. A kockás ékszereket postára adtam a megrendelőnek, aki már nagyon várta őket, de a csomagnak sajnos lába kelt valahol útközben. Ez már nem az első eset, amikor az erre a címre postázott levél nem érkezik meg, így gyanítható, hogy egy kedvesnek nem nevezhető szegedi kézbesítő a ludas a dologban. Nagyon szomorú. A hétvégén újragyártottam a megrendelést és a szerencsének köszönhetően személyesen sikerült átadni az újabb csomagot. Az anyagi kár sem elenyésző, de még rosszabb a tudat, hogy a postai küldemények nincsenek biztonságban, ezért minden egyes csomagnál izgulhatok, hogy ez vajon eléri-e a címzettet. Ezúton is üzenem kedves, ékszergyűjtő "barátunknak", hogy kívánok neki legalább egy, hasonlóan kellemetlen élményt.

Not every story has a happy ending. The stuffs I made of those orange bricks was mailed and disappeared on its way to the buyer. Unfortunately this is not the first time it happened, and it's really disappointing. Looks like my packages land in the hands of a postman in Szeged. I re-made the jewelry and this time put in the hand of the buyer myself. I'm quite sad to think that I cannot trust in the Hungarian Post Office anymore. :(

2011. szeptember 6., kedd

Kockautánpótlás érkezett

Ez a történet még nyár elején kezdődött, egy megrendeléssel, amihez csini - és mint kiderült, beszerezhetetlen - narancssárga kockákra volt szükségem. Messziről rendeltem végül és nagy tételben, más választásom nem lévén. És véééééégre, nagy sokára a múlt héten megérkezett ez:



Igen, ez negyed kiló gyöngy. :)
Neki is ugrottam a feladatnak és a hétvégén megszülettek ők:




Ehhez el is használtam nagyjából a tizedét a csomagnak. Minden ötletet szívesen fogadok a további felhasználhatóság tekintetében. :)

/The story began a long time ago, around the beginning of this summer, when I received an order and needed some orange Miyuki cubes, but since I had to order it from oversees, I had to order a bigger package of it. Finally it arrived last week so I rushed to fulfill the order and made a nice necklace and 2 pairs of matching earrings. Still have about 90% of the package, so I'm open to any ideas regarding what to bead of it. :)/